منتديات برامج2
مرحبا بكم في منتدى برامج 2


 
الرئيسيةالبوابةاليوميةس .و .جالأعضاءدخولالتسجيل

شاطر | 
 

 كيكة الذرة بالعسل و الجبنة الريكوتا

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
moi-ber
مراقب
مراقب


البلد : maroc
عدد المساهمات : 140
السٌّمعَة : 4
تاريخ التسجيل : 26/02/2010
العمر : 27
الموقع : www.startimes2.com

مُساهمةموضوع: كيكة الذرة بالعسل و الجبنة الريكوتا   الثلاثاء مارس 02, 2010 12:58 pm

www.baramij2.tkالكيكة دى ذات اصل ايطالى
و ممكن بعد خبزها و تبريدها تفرز بالفريز لمدة شهرين
و تكون اشهى فى اليوم التالى لخبزها

المكونات
6 تينات مجففات مقطعة صغير و منقوعة فى ماء دافىء ثم مصفاة
1 كوب دقيق ذرة
1/2 كوب دقيق متعدد الإستعمالات
1 معلقة صغيرة بيكينج باودر
1 كوب جبن ريكوتا مصفاة من الماء
بشر ليمونة
2/3 كوب عسل
1/2 كوب زبدة سايحة (انا بستبدلها بزيت نباتى عشان كده اخف)
2 بيضة
1/3 كوب ماء
الطريقة

سخنى الفرن و ادهنى صينية تارت ذات قاع متحرك و جهزيها


امزجى دقيق الذرة و الدقيق العادى و البيكينج باودر و الملح مع بعض

افركى فى بولة اخرى السكر مع يشر الليمون

اخفقى الريكوتا مع الماء على سرعة منخفضة لغاية ماتبقى لينة و اضيفى السكر و العسل مع الخفق

اضيفى الزبدة السايحة مع الخفق ثم البيض


عند تمام التجانس قللى سرعة الخفق و اضيفى المكونات الجافة

صبى نصف الخليط فى الصينية
انثرى التين المقطع فى كامل الصينية
صبى باقى الخليط

اخبزيها من 40 الى 45 دقيقة او لغاية ما تعملى اختبار السكين و تخرج السكين نظيفة من الكيكة

سيبيها تبرد 5 دقائق و بعدين افصلى قاع الصينية عن الجسم
و قدمى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.baramij2.tk
moi-ber
مراقب
مراقب


البلد : maroc
عدد المساهمات : 140
السٌّمعَة : 4
تاريخ التسجيل : 26/02/2010
العمر : 27
الموقع : www.startimes2.com

مُساهمةموضوع: moi-ber-49   الثلاثاء مارس 02, 2010 12:59 pm

matansawnich alabnat radi nzidkom bazaaaaaaaaafffff
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.baramij2.tk
 
كيكة الذرة بالعسل و الجبنة الريكوتا
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات برامج2 :: قسم أشهى المأكولات-
انتقل الى: